Άμπου Ντάμπι: Οι συναντήσεις Μητσοτάκη και η μαντίλα που δεν φόρεσε η Μαρέβα (pics)

«Tο Louvre Abu Dhabi ενώνει την ανθρώπινη δημιουργικότητα όλων των αιώνων. Ένα μουσείο ορόσημο για τον Αραβικό κόσμο», σχολίασε η Μαρέβα Μητσοτάκη, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποσκοπεί στο να προσελκύσει νέους επενδυτές, όπως εξάλλου ο ίδιος τόνισε.

Κι ενώ κάποιοι, δεδομένης και της χθεσινής έκρυθμης κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο -με τη συγκέντρωση πλοίων από πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και δύο τουρκικών φρεγατών και με γεωτρύπανα- σχολιάζουν πως ταξιδεύει ενώ «στην Ελλάδα γίνεται τού... Ριάντα».

Ο πρωθυπουργός, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα, έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία του ταξίδια και η ίδια εστιάζει περισσότερο στον πολιτισμό. Εξάλλου, ως ντιζάινερ, ούτως ή άλλως εκεί θα έκανε focus. Μη ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός είναι άρρηκτα δεμένος με τον τουρισμό της χώρας, το Νο 1 του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Πολλή... βερμπάλα μάς έπιασε, όμως και καλύτερα δείτε τις φωτογραφίες απ' το ταξίδι του πρωθυπουργικού ζεύγους. Τα άλλα, τα αφήνουμε για τις «δύσκολες ώρες».

ΤΙΡ

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι ο ενδυματολογικός κώδικας στο Άμπου Ντάμπι «απαιτεί» στα γυναικεία ρούχα οι ώμοι να καλύπτονται από ύφασμα και να μην είναι στενά, καθώς «μαρκάρουν» συγκεκριμένα σημεία του κορμιού, προκαλώντας. Κάτι που σαφώς σεβάστηκε η Μαρέβα. Ωστόσο, δεν φόρεσε την κλασική μαντίλα ή τη μπούργκα που επιλέγουν συνήθως σε αυτά τα κράτη. Ο λόγος; Στην προκειμένη, δεν είναι επιβεβλημένη, όπως σε άλλες χώρες, λ.χ. στο Ιράν, το Ιράκ κ.ά.

EXTRA TIP

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Μουσείο από τον Γάλλο διευθυντή του Manuel Rabatè και θαύμασε τα εκθέματα. Mερικά από αυτά ήταν εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, είδαν άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, της πριγκίπισσας Αριάδνης από την Κρήτη, αμφορείς με αναπαραστάσεις και τα αγάλματα των Παγκρατιστών Κρεύγα και Δαμόξενου κατά τη μονομαχία τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM