Ακυρώθηκε ο διορισμός της Ζαρούλια με παρέμβαση Μητσοτάκη

Ακυρώθηκε ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, ως μετακλητής υπαλλήλου, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τις πολιτικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την είδηση του διορισμού της πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου ο πρωθυπουργός μίλησε με τον πρόεδρο της Βουλής, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

Έτσι σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Τασούλας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων, προαναγγέλλοντας αλλαγές και στον κανονισμό της βουλής.

Η ανακοίνωση του Κώστα Τασούλα

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM