Μητσοτάκης: Σπάμε παραμάγαζα στην Επιθεώρηση Εργασίας

Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εκτενείς αναφορές στις αλλαγές που επέρχονται στις απεργιακές κινητοποιήσεις έκανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως «τα μπλόκα στους καταπέλτες μετατρέπονται πλέον σε καταπέλτη της κοινωνίας κατά των εχθρών της».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, ώστε –όπως είπε απευθυνόμενος προς τους Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά– «να αναλάβετε τις ευθύνες σας επώνυμα και φανερά».

Έκανε αναφορά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, αφού έτσι, όπως είπε, θα χτυπιέται η μαύρη εργασία και η εισφοροδιαφυγή, αφού οι ώρες εργασίας θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία με το νομοσχέδιο μετατρέπεται σε ανεξάρτητη αρχή, λέγοντας ότι με τη νέα δομή θα «σπάσουν κάποια παραμάγαζα».

 «Κρεσέντο μηδενισμού από Γεννηματά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής: «Άκουσα ένα κρεσέντο μηδενισμού, αφορισμού, με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ. Όλα μαύρα στη χώρα, όλα μαύρα στο νομοσχέδιο. Είχα την εντύπωση πως δεν άκουγα εσάς, αλλά και τον κ. Τσίπρα. Αλλά μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου, πάντα οι πολίτες θα επιλέγουν το πρωτότυπο».