Έφτασε στο Κάιρο ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης
πηγή: twitter

Στο Κάιρο έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο.Tον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου της Αιγύπτου, Τάρεκ Ελ Μόλα, και ο Έλληνας πρέσβης στη χώρα, Νίκος Γαριλίδης.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε δύο στεφάνια, ένα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ένα στον τάφο του Προέδρου Ανουάρ Σαντάτ. Στις 12.00 μ. ώρα Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο προεδρικό μέγαρο Etihadeya, στο Κάιρο. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Στις 15.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπουλί, στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Στις 16.10 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την κατοικία του πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Καΐρου.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια. Στις 18.45 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β', στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξάνδρειας όπου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα ελληνικά σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Αλεξάνδρειας.