Υπουργείο Παιδείας: Το νέο νομοσχέδιο επαναφέρει τη διαγωγή των μαθητών

Το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης (28.05) το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει στο προσκήνιο τη διαγωγή των μαθητών.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή έχει τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να επεξεργαστεί από την αρμόδια επιτροπή τη Δευτέρα (01.06) και μέσα στις ρυθμίσεις του συγκαταλέγονται η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και η δια βίου μάθηση.

Πιο αναλυτικά, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τα εξής:

(A) περιλαμβάνει ρυθμίσεις με τις οποίες επέρχονται αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου, (β) θεσπίζεται εκ νέου το πλαίσιο λειτουργίας των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, τα οποία, σε επίπεδο επικράτειας συγκροτούν δύο διακριτά δίκτυα σχολικών μονάδων (γ) επανακαθορίζεται το πλαίσιο σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και (δ) ρυθμίζονται λοιπά θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με το 2ο μέρος του νομοσχεδίου εισάγονται ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, και συγκεκριμένα (α) επανακαθορίζεται η διαδικασία ανάδειξης των πρυτανικών αρχών, (β) ρυθμίζονται εκ νέου θέματα τα ζητήματα μετεγγραφών, (γ) εισάγονται ρυθμίσεις αναφορικά με την ίδρυση και διοργάνωση από τα ΑΕΙ ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών (ΞΠΣ).

Παράλληλα με το καινούριο νομοσχέδιο επανέρχεται και η ένδειξη της διαγωγής των μαθητών που θα αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, συμπεριλαμβανομένων των απολυτηρίων, των πτυχίων, των αποδεικτικών απόλυσης, των αποδεικτικών πτυχίων και λοιπών αποδεικτικών και πιστοποιητικών σπουδών.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM