Μάικ Πομπέο: Aναχώρησε από το σπίτι του Μητσοτάκη (vid)

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο αναχώρησε από του σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού στα Χανιά.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, ο οποίος φιλοξενήθηκε για δεύτερο βράδυ στο πατρικό σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

Σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης ξεπροβόδισε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος αναχώρησε για το αεροδρόμιο προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του, που έχει ως επόμενη στάση την Ρώμη.

Ικανοποίηση στην Αθήνα για την επίσκεψη Πομπέο

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο για την επίσκεψη του Πομπέο στην Ελλάδα και μάλιστα σε αυτή την ιδιαίτερα κομβική συγκυρία.

Η στάση του Αμερικανού ΥΠΕΞ και οι δηλώσεις τους καταδεικνύουν πως η αμερικανική εξωτερική πολιτική απομακρύνεται από την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Οι δηλώσεις Πομπέο πως το Διεθνές Δίκαιο και μόνο είναι το κριτήριο για τη σύναψη συμφωνιών είναι ενδεικτικές της στήριξης των θέσεων της Ελλάδας από τις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη Πομπέο εξέπεμψε πολλαπλά μηνύματα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας, μακροπρόθεσμης, συνεργασίας.

«Ποτέ οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ δεν ήταν τόσο στενές και παραγωγικές όσο σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον Μάικ Πομπέο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM