Ερντογάν: Έστειλε νέα επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες

Νέα επιστολή απέστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους Ευρωπαίους ηγέτες, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής.

Ο Τούρκος Πρόεδρος την παραμονή της Συνόδου Κορυφής, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο και ο κατάλογος των πιθανών κυρώσεων, απέστειλε νέα επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες. Αποκλείοντας ωστόσο, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με την τουρκική SABAH, ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε το γεγονός πως οι ευρωτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα λόγω της έντασης που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Με αυτή την επιστολή, η Τουρκία θέλει να μεταφέρει τις προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, στην επιστολή αυτή, παρουσιάζει και τους δύο βασικούς στόχους της τουρκικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε παρακάτω:

«Ο πρώτος είναι η δίκαιη και θεμιτή οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο δεύτερος είναι να εγγυηθούμε ίσα δικαιώματα και συμφέροντα για τους Τουρκοκύπριους όσον αφορά στους πόρους υδρογονανθράκων…» φέρεται να έγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM