Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης αποφεύγει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Μία ημέρα πριν από την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο προκλήσεων, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αποφεύγει να καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα κατάφερε να φέρει το θέμα των διαφορών με την Τουρκία στην Ε.Ε.», ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως «στην πραγματικότητα αυτοί προσπαθούν συνεχώς να αποφύγουν να καθίσουν στο τραπέζι. Όπως έκαναν και με το κάλεσμα του κυρίου Στόλτενμπεργκ. Για παράδειγμα, υπήρχε περίπτωση να γίνει ένα βήμα μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Αλβανίας (και) δυστυχώς πάλι δεν ήρθαν στο τραπέζι. Κάνουν πολιτική όλο με το ψέμα».

Και συνέχισε: «Εμείς στεκόμαστε όρθιοι. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όσα δικαιώματα έχουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως θα κάνουμε και με τη Βόρεια Κύπρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στα ζητήματα αυτά. Όμως, αν η Ελλάδα ως γείτονας συμπεριφερθεί έντιμα, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο τραπέζι».

«Δεν μας επηρεάζουν οι κυρώσεις»

Ο Τούρκος Πρόεδρος προχώρησε και σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως οποιουδήποτε είδους κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας δεν πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα.

Τίμιοι οι ηγέτες που είναι εναντίον των κυρώσεων

Τέλος, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τίμιους και ειλικρινείς τους ηγέτες του μπλοκ που στέκονται απέναντι στις κυρώσεις, ενώ αναφορικά με την Ε.Ε. υπογράμμισε πως «δεν έχει ποτέ φερθεί με εντιμότητα ούτε έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM