Επικοινωνία Μητσοτάκη-Αναστασιάδη με αφορμή τις ενέργειες της Τουρκίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγη ώρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις.

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Επικοινωνία με φόντο τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας συζητήθηκαν οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων κατά παράβαση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και στις σχετικές ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει.

Η Τουρκία ξεκίνησε πάλι τις προκλήσεις

Να υπενθυμίσουμε πως την Τρίτη η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψαν στον δρόμο των προκλήσεων, μετά από μία ολιγοήμερη περίοδο ηρεμίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε την Τρίτη το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου.

Ενώ παράλληλα, επιδόθηκε σε νέες επιθετικές αναφορές για την Ελλάδα, ναρκοθετώντας έτσι τη διαδικασία έναρξης διαλόγου για το Κυπριακό, τον οποίο είχε εξαγγείλει ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουντέρες, θέτοντας ως ορόσημο τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στο ψευδοκράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM