Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (pics)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 10/10 το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπου περιηγήθηκε στις εκθέσεις τους και συνομίλησε με κ. Δαυίδ και τη σύζυγο του, Λάνα Ντιμπιέρ, που ανέλαβαν και την ξενάγηση του πρωθυπουργού.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που άνοιξε τον Φεβρουάριο και βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού, επισκέφτηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε έχοντας πλάι του την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Μαζί είδαν τη μόνιμη συλλογή του μουσείου, η οποία περιλαμβάνει 172 έργα από 78 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

«Έχω πολλές σκέψεις για το πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε»

«Είπαμε ότι θα το ανοίξουμε, το ανοίξαμε. Και γίνεται πια ένας πόλος που δεν αφορά μόνο την πόλη, αλλά θα μπει στον διεθνή χάρτη αυτό το μουσείο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχω πολλές σκέψεις για το πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ξενάγηση από τον Χάρη Δαυίδ και τη σύζυγο του

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης την περιοδική έκθεση UBUNTU, που αποτελείται από 66 έργα 34 αντιπροσωπευτικών δημιουργών της σύγχρονης αφρικανικής τέχνης, επιλεγμένα από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξενάγησαν ο κ. Δαυίδ και η σύζυγός του Λάνα Ντιμπιέρ, οι οποίοι εξήγησαν τις πηγές έμπνευσης των καλλιτεχνών και πώς αποτυπώνονται στα έργα.

Ποιες άλλες εκθέσεις φιλοξενεί στο ΕΜΣΤ

Το ΕΜΣΤ φιλοξενεί την περιοδική έκθεση Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας, της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτών AICA Hellas, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης AICA International.

Δείτε την gallery που ακολουθεί:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM