Πέτσας για καραντίνα: Κατανοώ την κόπωση, να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή

Πέτσας: Το κράτος δικαίου θα εφαρμοστεί - Τηρούνται οι εφεδρικές λίστες εμβολιασμού

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε τοποθέτησή του για την απουσία της κ. Μενδώνη από τη Βουλή ανέφερε πως «έχει επιλεγεί πολλές φορές να μην είναι παρόντες οι υπουργοί στα έδρανα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ήθελε να δείξει πως το κυβερνητικό συμβούλιο είναι συνολικό, η πολιτική ευθύνη είναι του πρωθυπουργού και δεν θα ακούσει τις συστάσεις της αντιπολίτευσης».

Όσον αφορά το κέρδος από τη χθεσινή κόντρα στο Κοινοβούλιο, τόνισε πως «ένα βασικό στοιχείο είναι να μείνει στην άκρη το τοξικό κλίμα και η ουσία είναι οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Από σήμερα που ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τα εμετικά hashtag, θα βελτιωθεί η κατάσταση και δεν είναι το σημαντικό ποιος είναι πρωταθλητής στα hashtag».

Για το επιχείρημα του πρωθυπουργού πως η κ. Αγαπηδάκη ήταν πολίτης όταν έκανε τις αναρτήσεις της που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, απάντησε πως υπάρχει η αναπαραγωγή του τρολ από βουλευτές και «έχουμε μια γενικευμένη κατάσταση, πρέπει να ασχοληθούμε», εννοώντας την υιοθέτηση του τρολ Πολάκη.

Για την παράταση της καραντίνας ανέφερε πως «θα ακολουθηθεί το μοντέλο ασφαλούς ανοίγματος ανάλογα με το ιικό φορτίο. Η χαλάρωση είναι φανερή, η κόπωση είναι κακός σύμβουλος, παρά τα μέτρα, λίγο υπομονή ακόμα».

Για τη μη σωστή εφαρμογή του lockdown, ο κ. Πέτσας εξήγησε: «Δεν είναι θέμα ελέγχων, οι συναναστροφές μας λόγω κόπωσης είναι πιο χαλαρές. Δε μπορώ να κουνήσω το δάχτυλο σε κανέναν, να διατηρήσουμε έναν στενό κύκλο επαφών».

Για τον εκτός σειράς εμβολιασμό στη Χάλκη του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, και σε άλλες περιοχές της χώρας, απάντησε πως «υπάρχει η παράμετρος της εφεδρικής λίστας, να μη χάνονται οι δόσεις. Συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και είχα ζητήσει να είναι και οι αυτοδιοικητικοί». «Για το επεισόδιο στη Χάλκη, δεν έγινε παρατυπία», υπογράμμισε.

Για τον Κουφοντίνα τόνισε πως «το κράτος δικαίου εφαρμόζεται και προχωράμε. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται με συνεχείς επιθέσεις σε γραφεία ακόμη και μελών της κυβέρνησης. Δεν νοείται η ασυλία σε δολοφόνους».

Τέλος, στην περίπτωση απώλειας ζωής του κρατουμένου με την απεργία πείνας, είπε πως «δεν θα επιλέγει ο κάθε κρατούμενος πού θα εκτίει την ποινή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM