Μητσοτάκης: «Παράθυρο» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Συνέντυξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο του Star.

Ο κ. Μητσοτάκης ανφέρθηκε στους εμβολιασμούς κάνοντας έκκληση στους ηλικιωμένους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το κάνουν σύντομα, ενώ μίλησε και για το Πάσχα και την εστίαση. Πάραλληλα, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγο στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Πρόσθεσε ότι θα ήταν ανεύθυνο να υποκαταστήσει τον ρόλο των ειδικών και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αν δεν είχε επιβληθεί το νέο lockdown τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά ενώ σε σχέση με το γιατί δεν απέδωσε τα αναμενόμενα μίλησε για τις μεταλλάξεις του ιού και τη φυσική κόπωση των πολιτών. Τόνισε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για τις αντιφατικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς έκανε προσωπική έκκληση στους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν ενώ για το θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών υπογράμμισε ότι από Σεπτέμβριο θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός. «Δεν επιθυμώ τώρα να δημιουργήσω εστίες αντιπαράθεσης, θα το δούμε σε ουδέτερο χρόνο, από τον Σεπτέμβριο» είπε χαρακτηριστικά.

Να συμμορφωθεί η Τουρκία

«Η ελληνική κυβέρνηση επέτυχε να καταστήσει μία ελληνοτουρκική διαφορά αντικείμενο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μιλά για σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη προσέγγιση με την Τουρκία, δηλαδή η Τουρκία μπορεί να αξιοποιήσει τη θετική ατζέντα των ευρωτουρκικών σχέσεων όσο δεν παράγει ένταση κατά της Ελλάδος και της Κύπρου στη Μεσόγειο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Εκτίμησε πως η Τουρκία δεν θα μπει στον πειρασμό να εξαγάγει στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο την εσωτερική κρίση, που αντιμετωπίζει και τόνισε πως αναμένει από τη γειτονική χώρα να συμμορφωθεί πλήρως με την κοινή δήλωση της ΕΕ και να δέχεται επιστροφές από τα ελληνικά νησιά.

Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Για το πρόσφατο ταξίδι του στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «κατέστησα απολύτως σαφές πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο, δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα και θίγει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Όπως τόνισε, δε, υπενθύμισε στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας ότι την ίδια θέση έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό πως η ηγεσία της γειτονικής χώρας επέδειξε τη διάθεση να εκκινήσει απευθείας διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM