Μητσοτάκης στο «Σωτηρία» - Εγκαινιάζει 50 ΜΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί σήμερα (19/10) στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία» προκειμένου να εγκαινιάσει 50 νέες κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), οι οποίες αποτελούν δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία» αναμένεται να βρεθεί σήμερα το πρωί στις 10:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι 50 αυτές κλίνες ΜΕΘ αποτελούν δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Να υπενθυμίσουμε πως κάποιους μήνες νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι 1.200 ΜΕΘ ενώ τον Σεπτέμβριο ο υπουργός είχε ανακοινώσει ότι η χώρα διαθέτει 941.

Ανησυχία προκαλούν οι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα

Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων, καθώς και η ραγδαία αύξηση όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ σε βαριά κατάσταση εξαιτίας του κοροναϊού, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους ειδικούς και λοιμωξιολόγους. Η «έκρηξη» της διασποράς του φονικού ιού, πιέζει σθεναρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο και θα πρέπει να «αποσυμπιεστεί» με κάθε δυνατό τρόπο.

Σημαντική «ανάσα» οι 50 νέες ΜΕΘ

Οι 50 νέες κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες πρόκειται να εγκαινιαστούν σήμερα από τον πρωθυπουργό και να παραδοθούν στην υπηρεσία των γιατρών για το καλό της δημόσιας υγείας αποτελούν σημαντική «ανάσα» στο ΕΣΥ. Λαμβάνοντας υπόψιν και τον χειμώνα που έρχεται, ο οποίος συνάδει και με την αύξηση των ιώσεων συν τα κρούσματα κοροναϊού οδηγούν τα νοσοκομεία σε μία ασφυκτική πίεση, η οποία και πρέπει να ρυθμιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM