Γενί Σαφάκ: Θα επεκταθεί η Navtex για το Oruc Reis

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis συνεχίζει να κινείται στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ παράλληλα βάζει πλώρη και για νέες περιοχές.

H φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», προαναγγέλλει την επέκταση της Navtex για το Oruc Reis. Προσδιορίζοντας μάλιστα και τη νέα τοποθεσία που θα κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο στην Aνατολική Μεσόγειο.

Πού θα κινηθεί το Oruc Reis μετά την έκδοση νέας NAVTEX

Όπως αναφέρει η «Γενί Σαφάκ», η τρέχουσα Navtex της Άγκυρας, η οποία λήγει αύριο (22/10) έχει ξεκινήσει από νότια. Ωστόσο η νέα Navtex η οποία πρόκειται να εκδοθεί θα κατευθύνει το Oruc Reis νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου και της Κρήτης. Στοχοποιώντας με αυτόν τον τρόπο ακόμη δύο ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Ως τουρκική υφαλοκρηπίδα αναφέρεται η περιοχή από την Γενί Σαφάκ

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η περιοχή αυτή των ερευνών έχει καταγραφεί στον ΟΗΕ από το 2004 ως υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Και πλέον, αφού το Oruc Reis έχει «σκανάρει» μία περιοχή περίπου 4 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, ο τελικός στόχος του είναι οι έρευνες να καλύψουν 15 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Νέες Navtex από την Τουρκία

Την Τρίτη (20/10) η Τουρκία εξέδωσε δύο νέες Navtex, μέσα από τις οποίες αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.

Η Άγκυρα απαντά στις ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Η Άγκυρα, με τις νέες Navtex φαίνεται πως απαντά στις ελληνικές ασκήσεις που γίνονται στο Αιγαίο. Καθώς σύμφωνα με την Τουρκία, η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου και του Άη Στράτη, επικαλούμενη την Συνθήκης της Λωζάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM