Ο Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τους δημάρχους Δράμας και Λάρισας

Υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε όλη τη χώρα, με το Σύστημα Υγείας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν αεροδιακομιδές ασθενών με C-130 από την Καβάλα. Ο υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε σήμερα με Δράμα και Λάρισα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις με τους δημάρχους Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο και Λάρισας Απόστολο Κολογιάννη, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας στις περιοχές τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε για την κατάσταση στις πόλεις της Δράμας και της Λάρισας, ενώ ζήτησε από τους δημάρχους την αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας και τη στήριξη του Συστήματος Υγείας, να κινητοποιήσουν τις κοινωνικές δομές ώστε να στηριχτούν όλοι, και κυρίως οι ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, και τους διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι στο πλευρό τους για να καλύψει όποιες επιπλέον ανάγκες προκύψουν.

Σημειώνεται ότι, στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος έχει καθημερινή επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

SOS εκπέμπει η Δράμα

Υπενθυμίζουμε πως σε τηλεοπτική του παρέμβαση το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, τόνισε πως οι διαχρονικές ανάγκες του νοσοκομείου δεν έχουν καλυφθεί, παρόλο που πραγματοποιήθηκαν κάποιες προσλήψεις.

Οι τρεις ασθενείς από τη Δράμα παραλήφθηκαν από την Καβάλα και μεταφέρθηκαν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε σήμερα το πρωί στις αεροδιακομιδές που πραγματοποιήθηκαν, αναφέροντας πως τέτοιου είδους κινήσεις είχαν τεθεί στο τραπέζι.

Σε κάθε οικογένεια υπάρχει κρούσμα κορονοϊού

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, δήλωσε πως σε κάθε οικογένεια υπάρχει και ένα κρούσμα κορονοϊού, αναφέροντας μάλιστα πως δέχονται συνεχώς κλήσεις για ελαφριά συμπτώματα ασθενών, που μένουν σπίτι λόγω της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων.

Μάλιστα, ο κ. Γουργουλιάνης δήλωσε πως η Θεσσαλία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM