SOS εκπέμπει η Δράμα ‒ Ένας στους τέσσερις με κορονοϊό ‒ Σκέψεις για νέα παράταση του lockdown

SOS εκπέμπει η Δράμα Δεν υπάρχουν κρεβάτια σε ΜΕΘ Η κυβέρνηση συζητά νέα παράταση του lockdown.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

SOS εκπέμπει η Δράμα, με τα νοσοκομεία της να είναι ασφυκτικά γεμάτα, δεδομένου ότι ένας στους τέσσερις κατοίκους της νοσεί αυτή τη στιγμή από τον κορονοϊό.

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, τόνισε πως οι διαχρονικές ανάγκες του νοσοκομείου δεν έχουν καλυφθεί, παρόλο που πραγματοποιήθηκαν κάποιες προσλήψεις.

Μάλιστα, έκανε λόγο για τη δική του εμπειρία, αφού νόσησε και ο ίδιος από κορονοϊό: «Απομονώθηκα από την οικογένειά μου, έμεινα στο σπίτι στο χωριό. Κοιμόμουν με το τηλέφωνο στο χέρι και ξεκλείδωτη την πόρτα, σε περίπτωση επιδείνωσης. Όλη μέρα με πυρετό», περιέγραψε.

Πρόσθεσε πως, αν συνεχίσουν οι υψηλές ροές νοσηλευομένων, τα επόμενα βήματα είναι η σταδιακή επίταξη κρεβατιών από ιδιωτικές κλινικές καθώς και υγειονομικών δυνάμεων, αν δεν επαρκούν οι εφεδρείες.

Σοκάρουν οι αριθμοί του Νοεμβρίου

Ο αριθμός των νεκρών για τις 26 ημέρες του Νοεμβρίου πραγματικά σοκάρει, αν σκεφτεί κανείς πως χάθηκαν 1.366 άνθρωποι σε λιγότερο από έναν μήνα.

Μόσιαλος: Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στην πρόταση να υλοποιηθεί ένα διεθνούς ισχύος ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, για τις διεθνείς μεταφορές και τα ταξίδια, προχωρά ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας και διευθυντής του τμήματος Υγείας του London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος.

«Η εφαρμογή των πιστοποιητικών για εμβόλια Covid-19 θα πρέπει να προταθεί επίσημα από την κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebook και εξηγεί πώς αυτά μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σκέψεις για παράταση του lockdown έως 21 Δεκεμβρίου

Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση εξετάζει την παράταση του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, σε περίπτωση που τις επόμενες ημέρες δεν φανεί καθαρή μείωση των κρουσμάτων, αλλά κυρίως των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε χθες ότι η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. «Ο στόχος παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM