Επίκαιρη ερώτηση Ξανθού στον υπουργό Υγείας για τα δημοσιεύματα που αφορούν τον ΕΟΔΥ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Ξανθός, με αφορμή τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, τα οποία μιλούσαν για ελλιπή στοιχεία του ΕΟΔΥ, καλεί τον υπουργό Υγείας στη Βουλή και ζητά απαντήσεις για τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Ξανθός επαναδιατυπώνει το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σημειώνοντας ότι «αυτή η άρνηση της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για την αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας και της πολιτείας στη μάχη κατά του Covid-19 καθώς και για την αναγκαία πολιτική και κοινωνική συναίνεση σε αυτή την κρίσιμη φάση της υγειονομικής μάχης».

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα

«Ο κ. Πέτσας μέχρι στιγμής δεν έχει πει ψέματα μόνο για το από πού ανατέλλει ο ήλιος. Οπότε ο λόγος του δεν έχει καμία αξία, γιατί επί οκτώ μήνες διαψεύδεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.

Ωστόσο, σήμερα έχουμε δύο εφημερίδες οι οποίες όχι μόνο δείχνουν εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας καθημερινά, αλλά και κάτι χειρότερο: ότι μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα, για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε.

Πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η Δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση θα πρέπει σήμερα κιόλας να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, που αρνείται εδώ και έξι μήνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε και η Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά απέστειλε επίκαιρη ερώτηση με τη σειρά της για το ίδιο ζήτημα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καλεί στη Βουλή να απαντήσει για το σχέδιο της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.