Διπλά βιβλία ΕΟΔΥ: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διπλά βιβλία κρατά ο ΕΟΔΥ για τα κρούσματα Covid-19, αναφέρουν δημοσιεύματα Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την υπόθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει δημοσιεύματα εφημερίδων του Σαββατοκύριακου, στα οποία γίνεται καθαρά λόγος για διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ στην καταγραφή των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Για τον έλεγχο αυτών των ισχυρισμών παρενέβη εισαγγελέας, κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως γίνεται κεντρική διαχείριση του αριθμού των κρουσμάτων, μετά και την παραδοχή πως έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις που οδήγησαν σε καταστροφικές αστοχίες στη διαχείριση της πανδημίας.

Αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αίτημα και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να δώσουν εξηγήσεις ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Σωτήρης Τσιόδρας ως επικεφαλής της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Επίκαιρη ερώτηση Ξανθού

Ο Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει ώστε να εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εισηγήσεις της.

«Να δημοσιευτούν τα πρακτικά της Επιτροπής»

Επανέρχεται ακόμη στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εγκαλώντας την κυβέρνηση για τη μακροχρόνια καθυστέρηση, «που μέχρι στιγμής καταλήγει σε άρνηση.

Άρνηση επικίνδυνη για την αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας και της πολιτείας στη μάχη κατά του Covid-19 καθώς και για την αναγκαία πολιτική και κοινωνική συναίνεση σε αυτή την κρίσιμη φάση της υγειονομικής μάχης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM