Γεωργιάδης για ταξίδι Μητσοτάκη στην Ικαρία: «Η εικόνα ήταν εσφαλμένη»

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία - Τι θα γίνει με τα ανθοπωλεία

Για την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει γύρω από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία αλλά και για την πορεία του λιανεμπορίου μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Η εικόνα ήταν εσφαλμένη και αδικεί σφόδρα την προσπάθεια του πρωθυπουργού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία

«Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ικαρία, που παραδοσιακά ξέρετε η Νέα Δημοκρατία είναι τρίτη δύναμη. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά ήθελε να δείξει πως κανένα μέρος της ελληνικής επικράτειας δεν μένει χωρίς φροντίδα για το πρόγραμμα του εμβολιασμού», δήλωσε στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού το περασμένο Σάββατο στην Ικαρία. «Δεν υπήρξε παραβίαση των μέτρων στην πραγματικότητα, επικοινωνιακό ήταν», πρόσθεσε. Αναφορικά με την ανάρτηση του κ. Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «αυτό είναι υποκρισία».

Take away

Για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το take away, o υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως «έχουμε να διαχειριστούμε αποφάσεις που αλλάζουν ανά πάσα στιγμή».

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, η συνεδρίαση της οποίας τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου. Όπως είπε όμως ο υπουργός, «όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα».

Ανθοπωλεία

Τέλος, αναφορικά με τα ανθοπωλεία, που ζητούν να λειτουργήσουν εν όψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, ο υπουργός δήλωσε πως είναι ένα λογικό αίτημα και σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου, αλλά δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πει τι θα γίνει, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM