Χρυσοχοΐδης για Ν. Σμύρνη: «Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται»

Θα αποδοθούν οι ευθύνες και οι κυρώσεις - Δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία

Του Μάκη Θεοδώση

«Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την Κυριακή 7 Μαρτίου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.

Είπε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα, ώστε να αναδειχτούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ενώ χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ 25 ότι «κινδυνεύει» η Δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας ότι η Δημοκρατία κινδύνευσε επί των δικών τους ημερών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το φθινόπωρο.

Για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ δήλωσε πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα» και ότι «τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM