Βουλή: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Σε λίγο η συζήτηση για την αστυνομική βία

Ο πρωθυπουργός απαντά στις 10.30 σήμερα σε ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Στα ύψη αναμένεται να ανέβει σήμερα στη Βουλή το πολιτικό θερμόμετρο, με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβάζουν τους τόνους στη συζήτηση για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών.

Διαχείριση πανδημίας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τονίσει πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση απέτυχαν στη διαχείριση της πανδημίας, που έχει ως αποτέλεσμα και την άνοδο κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών. Θα τονίσει πως δεν στηρίχτηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πως έχουμε φτάσει σήμερα στο 100% πληρότητας σε ΜΕΘ.

Οικονομία

Το ίδιο θα ισχυριστεί και για την οικονομία, με τα στοιχεία να δείχνουν πως η ύφεση βαθαίνει και τον Οκτώβριο θα δούμε χιλιάδες νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, με νέες στρατιές ανέργων.

Βία και κρατική καταστολή

Σε σχέση με την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, ο Αλέξης Τσίπρας θα καταλογίσει ευθύνες τόσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας πως πάνε να αλλάξουν την ατζέντα των προβλημάτων της χώρας.

Διάγγελμα 

Αναφορικά με το διάγγελμα του πρωθυπουργού μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει πως ο πρωθυπουργός δίχασε τον ελληνικό λαό με τον λόγο του, προσπαθώντας να χρεώσει τα επεισόδια στον ΣΥΡΙΖΑ.