Κρας τεστ Μητσοτάκη-Τσίπρα για τη βία στη Ν. Σμύρνη

Ο Αλέξης Τσίπρας πρώτος ομιλητής- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμφανιστεί ως ο εγγυητής της ενότητας και της ασφάλειας 

Του Μάκη Θεοδώση

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, στις 10:30 το πρωί, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την αστυνομική βία.

Ο Άκης Σκέρτσος χθες σε τοποθέτηση του, έκανε έκκληση για κοινωνική ηρεμία και έκανε την παραδοχή πως αν δεν είχε γίνει το πρώτο γεγονός, του ξυλοδαρμού δεν θα είχαμε την επόμενη επίθεση στον αστυνομικό.

Αν μπούμε σε μια συζήτηση ανταλλαγής κατηγοριών αντί να βρουν οι δύο πλευρές ένα κοινό πλαίσιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων, θα αποτύχουμε ως χώρα. Να σημειωθεί πως το κλίμα θα φανεί από νωρίς αφού πρώτα μιλάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Πρόθεση του πρωθυπουργού, όπως μεταφέρουν συνεργάτες του, είναι να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί επί της ουσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες στη Βουλή για να απευθυνθεί στον χώρο του κέντρου, στους πολίτες που δεν θέλουν να μετατρέπονται οι γειτονιές τους σε πεδίο μάχης και η πόλωση των τελευταίων ημερών δεν τους εκφράζει.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αντιλαμβάνονται ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας ενοχλείται το ίδιο όταν παρακολουθεί σκηνές αστυνομικής βίας έναντι πολιτών και το ίδιο όταν ένας όχλος επιτίθεται σε έναν αστυνομικό, πολύ περισσότερο όταν βλέπει δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή στη Νέα Σμύρνη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι οι διαδικασίες για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό πολίτη το μεσημέρι της Κυριακής κινήθηκαν ταχύτατα και έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα. Η κυβέρνηση, αναμένεται να σημειώσει, καταδίκασε, κινήθηκε τάχιστα η ΕΔΕ με τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Πολίτη, ενώ γίνεται και έρευνα από την Εισαγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM