Πιερρακάκης για το self testing: Ακολουθούμε το μοντέλο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Ψηφιακό άλμα εξυπηρέτησης των πολιτών- Το self testing εργαλείο καταγραφής- Ελεγχόμενη η κινητικότητα με SMS

 

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής  Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε πως «ψηφιακά οι συναλλαγές έφτασαν 94 εκατ. το 2020  και οι εφαρμογές πάνω από 1.000 για τον πολίτη».

« Πάνω από 3 εκατ. εξουσιοδοτήσεις και πιστοποιητικά ενώ έχουμε πάνω από 1.2 εκατ. δημοτολογικά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά σε χρονιά πανδημίας. Η οικονομία για το Δημόσιο είναι μεγάλη, ανεβήκαμε 12 φορές σε εξυπηρέτηση ηλεκτρονικά.» επεσήμανε.

Για το self testing  απάντησε πως « θα αλληλεπιδρά με το σύστημα συνταγογράφησης, θα προβλέπει ένα τεστ τη βδομάδα, οι ίδιοι οι πολίτες θα παίρνουν τα τεστ μέσω ΑΜΚΑ . Θα δηλώνονται μέσω πλατφόρμας και είναι χρήσιμο να έχουμε μια εικόνα για τα θετικά κρούσματα. Επίσης εξήγησε πως θα πρέπει να επικοινωνούμε με τον ΕΟΔΥ».

Για τον αριθμό 13032 ανέφερε πως «δουλεύει ήδη, ανάλογα με την πρόταση της επιτροπής, θα μπορεί να στείλει ένα SMS ο κάθε πολίτης την ημέρα με χρονική διάρκεια. Για τον αριθμό των SMS δεν έχει αλλάξει, η κινητικότητα είναι 20% αυξημένη από το αντίστοιχο λοκντάουν πέρυσι» υπογράμμισε.

Για τους εμβολιασμούς ανέφερε πως « άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, κάθε νόσημα έχει ένα κωδικό, για 250.000 συμπολίτες μας μπάνιου και εγγράφονται. Μιλάμε για μια πολύπλοκη διαδικασία, έγιναν κατηγοριοποιήσεις φαρμάκων, φτάσαμε στις 72.000 κωδικούς, τεράστιο νούμερο. Για το γενικό πληθυσμό τόνισε πως « ο στόχος είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου όλοι να έχουν κάνει την πρώτη δόση και τον Ιούνιο να μπούμε στην τελική ευθεία» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM