Βορίδης τη Siemens: Τώρα που έμεινε εκτός διαγωνισμού, θα ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Βορίδης: Εκλογές δεν υφίστανται- Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένος από τον κ. Καλογρίτσα

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε τοποθέτηση του στο ΣΚΑΙ για το Πάσχα ανέφερε πως « δεν έχει άποψη, μόνο τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποφασίσουν. Οι προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ο κόσμος που έχει εμβολιαστεί , έχει ένα αίτημα μείωσης των περιορισμών. Το κατάλληλο μίγμα θα βρεθεί» τόνισε.

Για την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχει αποτυχία παντού ανέφερε πως «το ακούμε ένα χρόνο, η αξία είναι περιορισμένη αυτών των δηλώσεων. Έχουμε πετύχει η χώρα να είναι σε χαμηλή θέση σε απώλειες ζωών και κρουσμάτων καθώς να συμφωνήσουμε πως θα βλέπουμε τα δεδομένα. Για τις προσλήψεις που επαίρεται η αντιπολίτευση είπε πως «κάθε φορά ανεβάζει τον πήχη σε κάθε ενέργεια, έχουν γίνει αυτά που έπρεπε να γίνουν. Δεν υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ που δεν δέχεται ασθενείς COVID.» εξήγησε ο υπουργός.

Για την μη συμμετοχή της Siemens  στο διαγωνισμό των τεστ, τι θα απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως «πλασιέ της εταιρείας αυτής», θα ζητήσει συγγνώμη κανείς; Τα ψεύδη καταρρέουν και που εξυπηρετεί αυτή η τοξικότητα» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

Για το μορατόριουμ και την προανακριτική για τον Νίκο Παππά που συζητείται σήμερα,  ανέφερε πως « δεν υφίσταται και δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές με όμηρο τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ  με τον κ. Καλογρίτσα που καθόταν πρώτη σειρά μαζί τους, τον εγκλωβίζει, το αποδεικτικό υλικό , δεν το κατασκευάσαμε εμείς. Η δικαιοσύνη δίνει το ερέθισμα και η Βουλή δρα ανάλογα. Το Σύνταγμα προβλέπει με την σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων για το άρθρο 86, περί ευθύνης υπουργών.

«Η κυβέρνηση θα νομοθετεί όχι με αντάλλαγμα το πάγωμα των διαδηλώσεων, αλλά με βάση το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει. Την Πέμπτη μιλάμε για τον Εσωτερικό Έλεγχο, την επόμενη εβδομάδα για το εκλογικό σύστημα στους ΟΤΑ, να τα πάρουμε πίσω» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM