Αχτσιόγλου για αποζημίωση ειδικού σκοπού: Μετά το καψώνι, ανεπαρκές επίδομα

Αχτσιόγλου: «Η αγανάκτηση για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης δεν καλύπτεται»

Μετά τις ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου, επιτίθεται στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για ανεπαρκές επίδομα μετά το καψώνι του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά το καψώνι του στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, αφού ανακοίνωσε άνοιγμα καταστημάτων και μία μέρα μετά ο ίδιος το ακύρωσε, αφού τους έβαλε να χρεωθούν από αυτά που δεν έχουν για να ετοιμάσουν τα καταστήματά τους, εν μέσω του πιο παρατεταμένου lockdown στην Ευρώπη, σήμερα υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ένα ανεπαρκές επίδομα σε μέρος των πληττόμενων επιχειρήσεων, θεωρώντας πως έτσι θα ελέγξει τις αντιδράσεις. Μάταια. Η αγανάκτηση για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης δεν καλύπτεται.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών. Η κυβέρνηση ξεκάθαρα δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο» αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου.

Σταϊκούρας: Αποδεικνύουμε άλλη μία φορά πως αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και τις ανάγκες της

Νωρίτερα, ο  υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε την αποζημίωση ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις και εργαζομένους που επλήγησαν από το καθεστώς του lockdown, εξαιτίας της πανδημίας.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα αγγίξει τα 130 εκατ. ευρώ, ενώ θα καταβληθεί εντός Μαΐου, αφού ολοκληρωθούν οι καταβολές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Τα ποσά

Για επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως και 5 εργαζόμενους θα πιστωθεί το ποσό των 1.000 ευρώ.

Για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 30 εργαζόμενους θα πιστωθεί το ποσό των 2.000 ευρώ.

Για επιχειρήσεις που απασχολούν από 31 έως 50 εργαζόμενους θα πιστωθεί το ποσό των 4.000 ευρώ.

Για επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές για λιγότερες από 15 ημέρες, τα ποσά μειώνονται στο ήμισυ.

Οι ωφελούμενοι από την επιδότηση φτάνουν τους 100.000, ενώ οι 10.000 ανήκουν στο λιανεμπόριο.

Στην αποζημίωση δεν περιλαμβάνεται η εστίαση, δεδομένου ότι έχει συμπεριληφθεί σε άλλα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM