Σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη σήμερα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα βρεθεί σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη - Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία

Ασφυκτική είναι η πίεση που εξακολουθεί να δέχεται το Ε.Σ.Υ. εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ την αρνητική πρωτιά της Αθήνας συναγωνίζεται πλέον η Θεσσαλονίκη, στα νοσοκομεία της οποίας σημειώνεται συνεχής αύξηση νέων εισαγωγών.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη θα βρεθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς και στις δύο πόλεις παρατηρείται επιβάρυνση της επιδημίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στις 10.00 ο κ. Κοντοζαμάνης θα προεδρεύσει σύσκεψης με διοικητές νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο». Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% και η αύξηση της πίεσης στις νοσηλευτικές μονάδες είναι αισθητή.

Η επίσκεψη Πέτσα στην Πάτρα

Να σημειωθεί πως την περασμένη Κυριακή o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, βρέθηκε στην Πάτρα, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και με φορείς στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Αυτές οι συναντήσεις των κυβερνητικών στελεχών ορίστηκαν μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Όπως είχε δηλώσει μάλιστα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το επιδημιολογικό φορτίο στις τρεις αυτές περιοχές είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, έπειτα από στοιχεία που προσκόμισε η επιτροπή –με εισήγηση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα– το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM