Πανελλήνιες: Κεραμέως: Σύντομα θα γίνει η ανακοίνωση της ύλης (pics)

«O Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, όμως σε γενικές γραμμές είμαστε αισιόδοξοι», τόνισε για μία ακόμη φορά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ σχετικά με τις πανελλήνιες ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει η ανακοίνωση της ύλης.

Σχετικά με την κάλυψη του διδακτικού χρόνου δήλωσε ότι: «υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς ή της μείωσης των διδακτικών ωρών», συμπληρώνοντας πως «έχουμε πολλά ‘όπλα στη φαρέτρα’ μας για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπενθύμισε ότι η σχολική χρονιά για τις τάξεις εκτός Γ’ Λυκείου ολοκληρώνεται τον Μάιο, συνεπώς μπορεί και να «μπούμε στον Ιούνιο».

Όσον αφορά στα δίδακτρα η Υπουργός είπε πως έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση για τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ, φροντιστήρια, κτλπ, όχι όμως για παιδικούς σταθμούς.

Για την εφαρμογή των αποφάσεων για την αναστολή των διδάκτρων ανέφερε δύο κανόνες:
  • Πρώτος κανόνας είναι ότι όποιες υπηρεσίες δεν παρέχονται, δεν μπορούν να χρεώνονται, όπως μεταφορά, σίτιση, κτλ.
  • Δεύτερος κανόνας αν μία δομή δεν κάνει καθόλου την τηλεκπαίδευση, δεν μπορεί να εισπράττει δίδακτρα.

«Από εκεί και πέρα εναπόκειται στα σχολεία να συμφωνήσουν με τους γονείς για τα δίδακτρα», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι η «τηλεκπαίδευση δεν είναι μόνο η ταυτόχρονη διδασκαλία, αλλά και ετεροχρονισμένη».

«Αν ένα σχολείο κάνει τηλεκπαίδευση, το κόστος επωμίζεται αποκλειστικά το ίδιο», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM