Σταϊκούρας: Όσα είπε για το σχέδιο που αφορά επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Στο πλάνο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα και την επανεκκίνηση της οικονομίας, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Φεύγουμε από τις επιδοτήσεις και πάμε προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα για να στηρίξουν οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα είπε, πως 20.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη ζητήσει την άρση της αναστολής του προσωπικού τους και θα υπάρξουν πολλές ακόμη όταν θα αρχίσει να ανοίγει η οικονομία.

«Το κράτος, τους εργαζόμενους που δεν θα τους πάρει (πίσω) η επιχείρηση ή δεν θα λειτουργεί η επιχείρηση, θα συνεχίσει να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό που έχουμε συμφωνήσει, αλλά όταν ένας επιχειρηματίας ζητήσει πίσω τον εργαζόμενο, το κράτος θα συνεισφέρει για τον αριθμό των ημερών που δεν είναι σε εργασία», σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όταν του ζητήθηκε  να σχολιάσει δημοσίευμα της «Καθημερινής» ότι εξετάζεται επιδότηση μισθών 40% ή 60%, είπε ότι αυτές τις ημέρες γίνεται η επεξεργασία του σχεδίου της κυβέρνησης για το χρονικό διάστημα της μετάβασης έως την απόλυτη κανονικότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM