Σταϊκούρας: Στο Λουξεμβούργο για τις συνεδριάσεις Eurogroup, Ecofin, ESM και ΕΤΕπ

Χρήστος Σταϊκούρας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, στις ετήσιες συνόδους των συμβουλίων διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) καθώς και για να πραγματοποιήσει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στην έδρα του ESM, όπου θα συναντηθεί με τον εκτελεστικό διευθυντή του, Κλάους Ρέγκλινγκ, και με υψηλόβαθμα στελέχη του Μηχανισμού. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρήστος Σταϊκούρας
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Σταϊκούρας θα λάβει μέρος στην ετήσια σύνοδο του συμβουλίου διοικητών του ESM, στην οποία θα εγκριθεί η ετήσια έκθεση του Μηχανισμού για το οικονομικό έτος 2020. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τη 10η Έκθεση Αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από δύο εβδομάδες στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο εισήλθε η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018.

Το Eurogroup θα συνεδριάσει επίσης σε διευρυμένη σύνθεση, με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και την προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Την Παρασκευή ο υπουργός θα συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του συμβουλίου διοικητών της ΕΤΕπ καθώς και στη συνεδρίαση του Ecofin, το οποίο, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, θα συζητήσει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη – με έμφαση στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θέματα ΦΠΑ και την πορεία της τραπεζικής ένωσης. Επιπλέον, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και θα επικεντρωθούν στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα