Μπακογιάννης: Το όραμα του για τη μεταμόρφωση της Αθήνας (pics)

Από τα τέλη του μηνός αναμένεται να αρχίσει η μεταμόρφωση της Αθήνας μετά από προτροπή του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (11.05), το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε το σχέδιο για την υλοποίηση του «Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας», με συνολικό μήκος διαδρομής 6,8 χιλιόμετρα και ο οποίος περιλαμβάνει την Ενοποίηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.

Ο καθηγητής του ΕΜΠ Γώργος Γιαννής ανέφερε πως με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν αποδοθεί περίπου 50.000 τ.μ. ελεύθερου δημόσιου χώρου στους κατοίκους και τους επισκέπτες στην Αθήνα, αλλά κι ένας νέος ποδηλατόδρομος στην οδό Πανεπιστημίου. Επίσης οι ιστορικές περιοχές της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου, ενώ οι οδοί Ηρώδου Αττικού, Μητροπόλεως, Ερμού και Αθηνάς θα μετατραπούν σε περιοχές ελεύθερες από Ι.Χ.

Παράλληλα, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε για αυτό το εγχείρημα:

«Επαναπροσδιορίζει και διευρύνει το κέντρο της πόλης…Κάνουμε βήμα -βήμα πράξη, αυτό που υποσχεθήκαμε: Να φέρουμε τα κάτω- πάνω στην πρωτεύουσα. Να δώσουμε αξία στη ζωή μέσα στην πόλη και να αποδείξουμε με αυτό και τα υπόλοιπα έργα, ότι είναι σημαντικό να ζεις αυτήν την πόλη, όχι απλά να ζεις σε αυτή». Επίσης, σημείωσε ότι «είναι σπουδαίο ότι αυτό το έργο ξεκινά με συναίνεση, με διάλογο και συνεργασία».

Ενώ τόνισε πως «είναι ένα ζωντανό-ανοικτό έργο, όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Κάθε παρέμβαση θα είναι ένας ζωντανός πυρήνας διαβούλευσης»

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM