Να λειτουργήσει η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών

Ψήφοι
(EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)

«Η τοποθέτηση Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών είχε δύο στόχους: α) τον έλεγχο της συγκρότησης των εκλογικών ομογενειακών καταλόγων, όπως και την κινητοποίηση των ακροδεξιών θυλάκων κυρίως σε Αμερική και Αυστραλία και β) τον έλεγχο και την καταστολή των διαδικασιών απονομής ιθαγένειας στο εσωτερικό. 

Η επιλογή Βορίδη ήταν μια συνειδητή επιλογή ακροδεξιάς κομματικοποίησης του κράτους από το "επιτελικό κράτος". 

Επομένως, δεν αποτελεί καμία έκπληξη ούτε και πρέπει κανείς να αισθάνεται "αιφνιδιασμένος" από την τροπολογία που φέρνει αύριο στη Βουλή για την ψήφο των ομογενών. 

Στρατηγικός στόχος του Βορίδη είναι να μεθοδεύσει πρακτικές αλλοίωσης της εκλογικής διαδικασίας. Για τον λόγο αυτό καταργεί τη Διακομματική Επιτροπή εποπτείας των ειδικών εκλογικών καταλόγων της ομογένειας που προβλεπόταν στον νόμο που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες και αποδίδει την οριστικοποίηση της εγγραφής στον κατάλογο στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών (δηλαδή, σε τελική ανάλυση, σε υπάλληλο της επιλογής του ή του ελέγχου του). 

Στρατηγικός στόχος του Βορίδη είναι να μεθοδεύσει πρακτικές αλλοίωσης της εκλογικής διαδικασίας

Δύο πράγματα πρέπει επομένως να κάνει η δημοκρατική αντιπολίτευση μέχρι τις εκλογές (ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - ΜέΡΑ25) - και δεδομένου ότι σε πρώτο τουλάχιστον χρόνο η αλλοίωση του εκλογικού σώματος που επιχειρεί δεν θα περάσει, αφού δεν συγκεντρώνει πλειοψηφία 2/3: 

1. Να απαιτήσει η κεντρική Διακομματική Επιτροπή των Εκλογών να λειτουργήσει από τώρα και έως τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.  

2. Να "προστατεύσει" τους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών από πιέσεις κακοδιοίκησης που θα τους ασκηθούν το επόμενο διάστημα. Εν προκειμένω, τόσο οι σύλλογοι των εργαζομένων όσο και η ΑΔΕΔΥ πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα.   

Και όλοι/ες εμείς από τη μεριά μας να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα