Δ. Κουτσούμπας: Στις ευρωεκλογές με δυνατό ΚΚΕ για να ετοιμάσουμε την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!

«Αντιπολίτευση υπάρχει και δυναμώνει! Με πιο δυνατό ΚΚΕ μπροστά στους αγώνες! Το επιβεβαιώνουν τα τεράστια λαϊκά ποτάμια που ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες ολόκληρης της χώρας την περασμένη Τετάρτη, στη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2024, στην Καλαμάτα.

 

   Επισήμανε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης «τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις όλων συνενώθηκαν και συναντήθηκαν με την οργή που καίει τις καρδιές όλων μας για τις 57 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα, πριν από έναν χρόνο, στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Αλλά και για την άθλια επιχείρηση συγκάλυψης από τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ με τη συμβολή φυσικά και των άλλων κομμάτων».

   «Εμείς πέρσι τέτοιες μέρες δώσαμε μια υπόσχεση. Ότι δεν θα αφήσουμε αυτό το έγκλημα να ξεχαστεί. Ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να παραμένει στην επιφάνεια, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να μην ξαναζήσουμε άλλο αντίστοιχο. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» υπογράμμισε.

   «Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, παρά τα δεδομένα όρια που έβαζε η πλειοψηφία της ΝΔ, έδωσαν καινούρια χρήσιμα στοιχεία» είπε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι τα στοιχεία αυτά «συνέβαλαν να μένει το θέμα σταθερά ψηλά και εξέθεσαν κάποιους ανεκδιήγητους σαν τον Καραμανλή», «τροφοδότησαν τον αγώνα που δίνουν παράλληλα οι συγγενείς των θυμάτων» και «επιβεβαίωσαν τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιώντας τις οδηγίες της ΕΕ, για τη λεγόμενη 'απελευθέρωση' των σιδηροδρόμων και τη διαμόρφωση μιας ακόμα αγοράς, έκαναν τον ΟΣΕ 'κομματάκια'» και «συνολικά έβαλαν το κέρδος πάνω από την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή».

   «Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή συκοφάντησαν την πρωτοβουλία αυτή του ΚΚΕ. Παρότι το ΚΚΕ ψήφισε και τις δικές τους προτάσεις για Προανακριτική. Γι' αυτό η ΝΔ αφού δεν μπορούσε αρχικά να την αποφύγει, φρόντισε μετά να την υπονομεύσει, αρνούμενη να καλέσει βασικούς μάρτυρες, ενώ τώρα την κλείνει άρον-άρον, ενώ προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία. Γι' αυτό ακριβώς, όμως, οι συγκεντρώσεις της προηγούμενης βδομάδας έχουν τεράστια σημασία. Γιατί εγγυώνται ότι, για κακή τύχη όλων αυτών, ο λαός και η νεολαία θυμούνται τα αθώα θύματα, θυμούνται το έγκλημά τους. Και δεν θα τους αφήσουμε να ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα» υπογράμμισε.

   Είπε ότι στις τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και και οι βιοπαλαιστές αγρότες.

   «Σήμερα, με παρακαταθήκη τους αγώνες που έχουν ήδη ξεδιπλωθεί, μπορεί με ακόμα καλύτερους όρους να οργανώνεται η αγωνιστική συνέχεια. Με επόμενους μεγάλους σταθμούς την απεργία στις 17 Απρίλη και την απεργιακή Εργατική Πρωτομαγιά» είπε ο Δ. Κουτσούμπας. «Για να δυναμώσει η ελπίδα, η προοπτική που βρίσκεται στη συμμαχία των εργαζομένων με τα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης. Στην πάλη ενάντια στον κοινό αντίπαλο, στα μονοπώλια και στο κράτος τους, σε σύγκρουση με την πολιτική του κέρδους, που στηρίζουν η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματά τους» τόνισε.

   «Και οι ευρωεκλογές του Ιουνίου θα αποτελέσουν μια πολύ σημαντική μάχη μέσα σε αυτή την πορεία αναμέτρησης. Η ΝΔ πρέπει να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτή την κάλπη ότι δεν έχει λευκή επιταγή. Ο λαός της τα έχει μαζεμένα και ήρθε η ώρα να της το δείξει. Και βέβαια αυτό δεν γίνεται με ψήφο στα κόμματα της βολικής συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που υπερψηφίζουν πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, ιδιαίτερα αυτά που αποτελούν ευρωπαϊκές οδηγίες» τόνισε.

   Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η ΕΕ «συμμετέχει με τα μπούνια σε δύο πολέμους που μαίνονται στη γειτονιά μας» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία και η συνάντησή του με τον επικεφαλής της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου, Ζελένσκι, σηματοδοτεί την ενεργότερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας».

   «Ενώ και στο άλλο θέατρο του πολέμου, στη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα, έχει ήδη αναπτυχθεί ναυτική δύναμη της ΕΕ, με την Ελλάδα να έχει τη διοίκηση και με συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας με λειψό εξοπλισμό, με προσωπικό που το στέλνουν στου χάρου το στόμα για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών που χρησιμοποιούν κατά κόρον τη συγκεκριμένη διαδρομή» σημείωσε.

   Ανέφερε ακόμα, ότι «η ΕΕ που κάποιοι μας παρουσιάζουν σαν θεματοφύλακα του κράτους δικαίου, αναγνωρίζει στο κράτος του Ισραήλ το δικαίωμα στην 'αυτοάμυνα'. Αυτοάμυνα ονομάζουν την γενοκτονία αμάχων και αθώων παιδιών και γυναικών».

   «Το ίδιο κάνουν, όμως, και η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εδώ στην χώρα μας, ταυτιζόμενοι με τα κοράκια των Βρυξελλών» είπε και τόνισε:

   «Μόνο το ΚΚΕ επιμένει να ενημερώνει τον λαό για ό,τι σχεδιάζουν και για τους κινδύνους που συνεπάγονται, να τον κινητοποιεί, να απαιτεί:

   - Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις,

   - Να πάψει η αποστολή οπλισμού στο καθεστώς του Ζελένσκι.

   - Να αναγνωριστεί επιτέλους το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως έχει αποφασίσει ομόφωνα η ελληνική Βουλή από το 2015».

   Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «το πού κατευθύνονται, πώς αξιοποιούνται τα χρήματα από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης και τα άλλα πακέτα της ΕΕ, υπάρχει πλούσια πείρα και στη Μεσσηνία» και αναφέρθηκε στη συνέχεια στην έλλειψη σχολικών συγκροτημάτων στην Καλαμάτα, στην έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, ενώ «την ίδια στιγμή που τέτοια έργα δεν γίνονται, κράτος - Περιφέρεια - δήμοι δουλεύουν για τα κέρδη των λίγων ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό».

   Αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στα αντίστοιχα προβλήματα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και στα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου.

   «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν φοβάται να τα βάζει με την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της είπε ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες. Ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο, ότι δεν είναι διατεθειμένος να δέχεται αδιαμαρτύρητα όλα αυτά που ετοιμάζουν για εκείνον. Ότι είναι σκληρό καρύδι και θα τους βάλει εμπόδια, θα διεκδικήσει να ζει, εκείνος και τα παιδιά του, μια ζωή με αξιοπρέπεια τον 21ο αιώνα και ότι το ίδιο θέλει και για τους άλλους λαούς».

   «Στις ευρωεκλογές με δυνατό ΚΚΕ για να ετοιμάσουμε την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάζοντας τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας μας, όλων των λαών!» τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.