Ραγκούσης αποκλειστικά στο news2u.gr: «Πρόκειται για μια ενοχική τροπολογία»

γιάννης Ραγκούσης
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για το ακαταδίωκτο των μελών επιτροπών για τη διαχείριση της πανδημίας, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες από τη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει αποκλειστικά στο news2u.gr, λέγοντας ότι πρόκειται για μια ενοχική τροπολογία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

«Πρόκειται για μια διάταξη που λέει ξεκάθαρα πως οι υπεύθυνοι δεν διώκονται, δεν ευθύνονται και ακόμη χειρότερο δεν δίνουν εξηγήσεις, ως οφείλουν, στον δημόσιο διάλογο και την κοινωνία» τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης. 

γιάννης Ραγκούσης
ΠΗΓΗ: EUROKINISSI

 

«Πρόκειται για μια ενοχική τροπολογία. Προσπαθούν να κρύψουν τυχόν ευθύνες. Να εξαλείψουν τη δυνατότητα να λογοδοτήσει κάποιος υπεύθυνος στο μέλλον.

«Από μόνη της η διάταξη ακυρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην επιστημονική κοινότητα διαχείρισης της πανδημίας»

Από μόνη της η διάταξη ακυρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην επιστημονική κοινότητα διαχείρισης της πανδημίας.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και το δικαίωμα της επιστημονικής κοινότητας να αυτοπροστατευτεί και να  απαντήσει» καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.