Ηλιόπουλος: «Στην κοινωνία επικρατεί το αίτημα για μια νέα αρχή»

Νάσος Ηλιόπουλος
(EUROKINISSI/ ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ)

«Μπαίνουμε ξανά σε μια περίοδο απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων», καθώς «στην κοινωνία επικρατεί το αίτημα για μια νέα αρχή» εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη ραχοκοκαλιά του προγράμματος που απαντάει στα ερωτήματα της κοινωνίας» απέναντι σε μια κυβέρνηση, όπως είπε, «εγκλωβισμένη στη χρεοκοπημένη λογική της alt right και του Τραμπισμού». Σημείωσε ότι «νέα αρχή σημαίνει μια ζωή με ασφάλεια στην εργασία, στην υγεία, καθολική πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, τη χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και υποστήριξε ότι «η ΝΔ δεν θα φοβηθεί να ποντάρει στη στρατηγική της έντασης». Επισήμανε ότι «οι κοινωνικές αντιστάσεις θα διευρύνουν τις ρωγμές στην κυβερνητική κυριαρχία» και πως «αυτές τις αντιστάσεις και το αίτημα για μια νέα αρχή θα εκφράσουμε τόσο προγραμματικά όσο και συνολικά πολιτικά το επόμενο διάστημα».

Νάσος Ηλιόπουλος
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για το νομοσχέδιο που αφορά τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι «η μάχη για τα εργασιακά αφορά τον πυρήνα του παραγωγικού μοντέλου που θέλουμε για το αύριο της χώρας». Κατηγόρησε τη ΝΔ πως «έρχεται να βάλει πλάτες στους εργοδότες που κλέβουν τους εργαζομένους τους».

«Κατάργηση του 8ώρου και θέσπιση απλήρωτων υπερωριών μέσα από ατομικές συμβάσεις σημαίνουν ζωή λάστιχο, εργασία χωρίς δικαιώματα και μείωση μισθών. Σε συνδυασμό με τη διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο καλύτερος φίλος της εργοδοτικής ανομίας» παρατήρησε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «από τις πρώτες πράξεις της ΝΔ ήταν η μείωση του ύψους των προστίμων της Επιθεώρησης Εργασίας», προσθέτοντας πως «το 2017 συστημική τράπεζα πλήρωσε 1,6 εκατ. ευρώ πρόστιμο για απλήρωτες υπερωρίες», ενώ «σήμερα για την ίδια παράβαση θα πλήρωνε μόλις 109.000 ευρώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα