Σπίρτζης για Κορινθία: Ανίκανος ο κρατικός μηχανισμός να προστατέψει τους πολίτες

Σπίρτζης Χρήστος
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, επικρίνει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τους χειρισμούς της στη φωτιά στην Κορινθία. Υπογραμμίζει, δε, πως εδώ και καιρό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει μετατραπεί σε Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τον κορονοϊό.


«Χωρίς να επικρατούν ιδιαιτέρως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η φωτιά που ξεκίνησε χθες το βράδυ στην Κορινθία έχει, ήδη, προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και μαίνεται ανεξέλεγκτη, σκεπάζοντας με καπνούς όλο το λεκανοπέδιο.

Ενώ θα περίμενε κανείς από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει για το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, ο κ. Χαρδαλιάς περιορίστηκε σε γενικολογίες, προειδοποιώντας για μια δύσκολη νύχτα.

Φωτιά κόρινθος
πηγή: twitter

Κύριοι του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, αυτό που ανακοινώσατε το γνωρίζουν ήδη οι κάτοικοι της περιοχής, που βλέπουν έναν κρατικό μηχανισμό o οποίος δεν μπορεί να τους προστατέψει από μια συνήθη πυρκαγιά και καταγγέλλουν έλλειψη συντονισμού και αδυναμία ελέγχου της κατάστασης.

Εδώ και καιρό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει μετατραπεί σε Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Σε κάθε περίπτωση φυσικής καταστροφής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδειχτεί ανεπαρκής τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης της κατάστασης. Τους καλούμε, επιτέλους, να σοβαρευτούν, να οργανωθούν και να αντιληφθούν ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση και όχι ομάδα επικοινωνίας» αναφέρει ο Χρήστος Σπίρτζης.