Η Αριστερά δεν έχει δικαίωμα να εκπλήσσεται

Πολλοί αριστεροί αναλυτές, αριστερές εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites, ακόμη και κόμματα ή πολιτικά πρόσωπα έχουν «εκπλαγεί» σήμερα με τις τοποθετήσεις Μητσοτάκη για «ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ.» και «μικρότερο Δημόσιο» στην Υγεία. Όμως, προς τι η έκπληξη;

Σταθερή πολιτική της ΝΔ ήταν και είναι η αποψίλωση της Υγείας από προσωπικό κάθε ειδικότητας, από παραχώρηση βασικών λειτουργιών και υποδομών στον ιδιωτικό τομέα, από μείωση των δαπανών.

Είναι η πολιτική της συνολικής αναδιάρθρωσης υπέρ του κεφαλαίου που ακολουθεί κατά γράμμα σε όλους τους τομείς η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι η πολιτική που –παρά την πανδημία– δεν άλλαξε ούτε χιλιοστό. Για το Ε.Σ.Υ. είναι υπερ-αρκετό ένα χειροκρότημα στο μπαλκόνι στις 9.00 το βράδυ. Η Μαρία Αντουανέτα με το παντεσπάνι του λαού είναι εδώ, στην ψυχή και την καρδιά της Δεξιάς.

Αλίμονο όμως στην Αριστερά που «εκπλήσσεται» και που ζει στην ψευδαίσθηση ότι η «πανδημία οδηγεί στην ήττα των ιδεών του νεοφιλελευθερισμού περί Δημοσίου». Αλίμονο στην Αριστερά που πιστεύει ότι θα αλλάξει τα πράγματα με τη γραμμή του «μεσαίου χώρου».