Ζαχαριάδης: Όργιο αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας στην αυλή του Μητσοτάκη

Κώστας Ζαχαριάδης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Με μια άκρως αποκαλυπτική ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου καταγγέλλει πρωτοφανείς αναξιοκρατικές και αδιαφανείς μεθοδεύσεις στην καρδιά του επιτελικού κράτους, στην προεδρία της κυβέρνησης» επισημαίνει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης σε σχετική ανακοίνωση. 

Ο κ. Ζαχαριάδης τονίζει πως «όπως αναφέρεται, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, με το υπ’ αριθ. Δ177/4-2-2021 έγγραφό του, προέβη, αντί κρίσεων, στην τοποθέτηση Προϊσταμένων Τομέων (επιπέδου Διευθύνσεων) και Τμημάτων, καταλύοντας με αυτό τον τρόπο κάθε έννοια αξιοκρατίας, διαφάνειας, νομιμότητας και χρηστής διοίκησης, δεδομένου ότι δεν ελήφθησαν υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού (ΓΓΣ).

Την ίδια στιγμή, στη ΓΓΣ παρέμειναν κενές 13 θέσεις Προϊσταμένων Τμημάτων, οι οποίες πιθανότατα θα καλυφθούν από υπαλλήλους που θα αποσπαστούν, με την υπ’ αριθ. Δ 824/13.5.2021 "Ανακοίνωση - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για απόσπαση είκοσι εννέα (29) υπαλλήλων", κατά παρέκκλιση των σχετικών κείμενων διατάξεων και χωρίς χρονικό περιορισμό.

κωστας ζαχαριάδης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Και βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν, όταν μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί και λειτουργήσει στην προεδρία της κυβέρνησης Υπηρεσιακό Συμβούλιο, προκειμένου, εκτός από το θέμα των κρίσεων, να αποφανθεί για χρονίζοντα υπηρεσιακά ζητήματα των υπαλλήλων».

«Τα όσα αποκαλύπτονται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έχουν προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά.  Όταν στο ίδιο το Μαξίμου επικρατεί αυτό το πέπλο αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας, όπως καταγγέλλεται από στενούς συνεργάτες και συνομιλητές του ίδιου του πρωθυπουργού, καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Κάθε μέρα και περισσότερο, το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ένα απολύτως κομματικό, αδιαφανές, αναξιοκρατικό και ταυτόχρονα αναποτελεσματικό κράτος.

Κώστας Ζαχαριάδης
(EUROKINISSI)

Κάθε μέρα και περισσότερο, ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια διοίκηση, βλάπτουν σοβαρά τη δημοκρατία» καταλήγει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.