Ανδρέας Λοβέρδος - Αρχηγός του ΚΙΝΑΛ με το στανιό, αλλιώς...

Λοβέρδος Ανδρέας

Εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος δουλεύει εντατικά προς μία κατεύθυνση: την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Το συνέδριο του κόμματος, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεξαχθεί μέσα στο φθινόπωρο, θα θέσει στην κομματική βάση την επιλογή αλλαγής αρχηγού.

Λοβέρδος Ανδρέας

Η Χαριλάου κρατά χαμηλούς τόνους, ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως η αλλαγή πλεύσης του Ανδρέα Λοβέρδου –αν και αναμενόμενη– κλόνισε αρχικά τη Φώφη Γεννηματά, η οποία εν συνεχεία, ακολουθώντας τις παροτρύνσεις ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται πάντα κοντά της, τον καθαίρεσε αρχές Ιανουαρίου από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος.

Το γεγονός αυτό διευκόλυνε τον Ανδρέα Λοβέρδο να λειτουργήσει ακόμη πιο ελεύθερα για την επίτευξη του στόχου του, που δεν είναι άλλος από την ανάληψη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Φωφη Γεννηματα

Μετέφερε το «στρατηγείο» του πάνω από τη Χαριλάου, ενώ ξεκίνησε επαφές με όλα τα ιστορικά αλλά και νέα –πολλά υποσχόμενα– στελέχη του κόμματος ανά την Ελλάδα.

Γνωρίζοντας καλά το παιχνίδι της πολιτικής, ξέρει πως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι συναισθηματικά δεμένοι με το βίωμα της Αλλαγής και τα όσα πρέσβευε ο Ανδρέας.

Έτσι λοιπόν χθες, 16 Ιουνίου, ο Ανδρέας Λοβέρδος με το σύνθημα «Πράσινη Επανάσταση» και τον όρο «ΠΑΣΟΚ» σήμανε και επίσημα την εκκίνηση της προεκλογικής του εκστρατείας για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Λοβέρδος Ανδρέας

Ποιος είναι απέναντι από τον Λοβέρδο;

Αν πιστεύει κάποιος πως απέναντι από τον Ανδρέα Λοβέρδο βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά, πλανάται πλάνην οικτρά. Ο πραγματικός και μετρήσιμος αντίπαλος του Λοβέρδου είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νέος, πετυχημένος, με επιτυχημένη θητεία στην Ευρωβουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης πληροί τις προϋποθέσεις του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ.

Ανδρουλάκης Νίκος

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως θα πέσει δυναμικά στη μάχη τόσο της διεκδίκησης της αρχηγίας όσο και της αύξησης των εκλογικών ποσοστών, ως μια παρουσία που μπορεί να αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και να φέρει κοντά του αρκετούς ΠΑΣΟΚογενείς που έχουν ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρισμένη η Κ.Ο.

Το στοίχημα της Φώφης τη δεδομένη στιγμή είναι να μη φανούν έντονα προς τα έξω οι εσωκομματικοί τριγμοί. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ είναι εδώ και πολύ καιρό διχασμένη, με πολλούς βουλευτές  να εκφράζουν συχνά πυκνά μια πιο δεξιά άποψη από αυτήν που υποστηρίζει η ηγεσία, πλησιάζοντας το σκεπτικό του Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι διασυνδέσεις με τη ΝΔ

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Ανδρέας Λοβέρδος κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Όσοι μάλιστα γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εκτιμούν πως μια επικείμενη πολιτική συνεργασία δεν θα ήταν διόλου απίθανη.