Πρόσκληση ευρωσοσιαλιστών στον Αλέξη Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας
(EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ANDREA BONETTI)

Ως παρατηρητής στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες στις 24 του Ιουνίου προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στη Συνάντηση των Ηγετών του PES που πραγματοποιείται στις 25 του Ιούνη στο Βερολίνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το PES καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε διαδικασίες του. Το 2018  στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ως πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Αλέξης Τσίιπρας συμμετείχε στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Και το 2019, ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός πια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κλήθηκε από το PES, δημιουργώντας μάλιστα έντονες αντιδράσεις στο ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά. 

Τον Απρίλιο του 2020 ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Προπαρασκευαστικής Συνόδου του PES, είχε κάνει λόγο για το ευρωομόλογο, τονίζοντας πως πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα μέτρα και να επεκταθεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός.

Φαίνεται λοιπόν, πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κερδίζει έδαφος όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στην ευρωπαϊκή κεντροαριστερά.