Ποιοι έκαναν το εμβόλιο στην Ε.Ε. ‒ Και ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος

Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί και στην Ευρώπη

Πλήθος πολιτικών ηγετών από την Ε.Ε., παράλληλα με τη χώρα μας, προσέρχονται για να εμβολιαστούν στα αντίστοιχα κέντρα που έχουν οργανωθεί, καθώς στόχος είναι να επιτευχθεί η εμπιστοσύνη στην πλειονότητα του γενικού πληθυσμού ώστε να επέλθει η πολυπόθητη ανοσία.

Του Μάκη ΘεοδώσηΠοιοι Ευρωπαίοι εμβολιάστηκαν

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν το παράδειγμα με την Πρόεδρο της Σλοβακίας Σουζάνα Καπούτοβα και ακολούθησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ενέργειας Μάρος Σέφκοβιτς. Μάλιστα, την πρόθεσή του να εμβολιαστεί εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ μέσα στον Ιανουάριο θα πάρουν σειρά όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Να σημειωθεί πως εξαίρεση στον κανόνα, μέχρι νεωτέρας, αποτελεί η Γερμανία. Σύμφωνα με τη λίστα προτεραιότητας, οι βουλευτές είναι στην ίδια θέση με τους...κομμωτές και είναι άγνωστο πότε θα εμβολιαστεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Ισχυρίζονται πως προηγούνται οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι και μετά εκείνοι. Αφήνουν ένα παράθυρο στην περίπτωση που τεθεί θέμα αξιοπιστίας του εγχειρήματος του εμβολιασμού στα κρατίδιά τους.

Άρχισαν οι εμβολιασμοί και στο Παρίσι, με τον δήμαρχο της Ντιζόν να δίνει πρώτος το παράδειγμα και να εμβολιάζεται. Στο Στρασβούργο άρχισε η διαδικασία στα εποπτευόμενα 23 γηροκομεία, με στόχο ολοκλήρωσης το τέλος του Ιανουαρίου, αλλά όχι στις νεότερες ηλικίες. Σε έρευνα πανεπιστημίου το ποσοστό αποδοχής από το νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζει το 65% και των ηλικιωμένων στο 80%.

Με την έναρξη αυτής της πανευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμών απέστειλαν όλοι ηχηρά μηνύματα να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για όλους τους Ευρωπαίους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM