Κικίλιας: Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 12-15

Βασίλης Κικίλιας
EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό, κατά της covid-19, των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών και όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη της σχολικής περιόδου αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί, σύμφωνα με τον υπουργό.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση στους πολίτες 50-55 ετών να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς, όπως είπε, αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό και σημείωσε πως τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλά, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, εντός του καλοκαιριού.

Ο υπουργός τόνισε ότι ο Δεκαπενταύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. «Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς», επεσήμανε.

Εμβόλιο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως ανέφερε, θα ήταν ιδανικό να είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι πριν πάνε στις διακοπές τους, ωστόσο, ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό, όσοι επιθυμούν πρέπει να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. Είναι μία επιθετική μετάλλαξη και έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, συμπλήρωσε.

Τέλος, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. «Το τελευταίο διάστημα βλέπω αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα