Κικίλιας - AstraZeneca: «Η δεύτερη δόση να γίνει κανονικά»

Βασίλης Κικίλιας
EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας ότι την πρώτη δόση του εμβολίου θα λαμβάνουν πλέον οι πολίτες άνω των 60 ετών. Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός, τονίζοντας πως οι παρενέργειες από το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι απειροελάχιστες. 

«Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών είναι μια επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες, που κάνει τη δουλειά της με αφοσίωση και με τα επιστημονικά δεδομένα. Γνωρίζω ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι έκαναν το εμβόλιο, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, που προστατεύτηκαν από τον κορoνοϊό χάρη σε αυτό. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εμείς, συστήνουμε και η δεύτερη δόση του AstraZeneca να γίνει κανονικά, μιας και έχει απειροελάχιστες παρενέργειες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Η πορεία των εμβολιασμών προχωρά με ικανοποιητικό βαθμό. Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που θέλουμε, για να επιστρέψουμε ξανά σε μια κανονικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός απευθείας από το Λουξεμβούργο.

Τι δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου

Υπενθυμίζουμε, όπως ανακοινώθηκε χθες στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στο υπουργείο Υγείας από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου, ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο θα λαμβάνουν πλέον –1η δόση– οι πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς κρίθηκε ότι το όφελος από τη θωράκιση που τους προσφέρει από τη λοίμωξη Covid-19 είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τον κίνδυνο που διατρέχουν να εμφανίσουν θρόμβωση.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα