Γεωργιάδης: Τις επόμενες μέρες αναμένεται το ΦΕΚ για το πλαφόν στα τεστ κορονοϊού

Για το πλαφόν στις τιμές των τεστ κορονοϊού, για το επικείμενο άνοιγμα καταστημάτων αλλά και για τα στιγμιότυπα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Πάρνηθα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε εκπομπή του Mega

«Την επόμενη εβδομάδα θα έχει εκδοθεί το ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για το πλαφόν στα τεστ του κορονοϊού», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν είναι η εποχή της πανδημίας κάποιος για να κερδίσει χρήματα», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στην αισχροκέρδεια που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε βάρος πολιτών, ενώ ο ίδιος θεωρεί αδιανόητο κάποιοι γιατροί που έχουν ορκιστεί στον νόμο του Ιπποκράτη να μη θέλουν να κάνουν το τεστ σε συμπολίτες μας λόγω της τιμής. Μάλιστα, ο υπουργός δήλωσε πως οι τιμές των τεστ στην Ευρώπη έχουν ακολουθήσει πτωτική τάση, γεγονός που δεν ισχύει μέχρι στιγμής στη χώρα μας.

Τι θα γίνει με την εστίαση

«Δύσκολο παραμένει το άνοιγμα της εστίασης μέσα στις γιορτές, εφόσον ο αριθμός κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται το σχέδιο του ανοίγματος κομμωτηρίων, ανθοπωλείων, καταστημάτων παιχνιδιών. Να υπενθυμίσουμε πως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με αμιγώς εποχιακά είδη.

Η απάντηση του υπουργού για τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για τις φωτογραφίες από την Πάρνηθα, δήλωσε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, τη στιγμή που «έχουμε παρακινήσει τον κόσμο για εξόρμηση στο βουνό για τη μετακίνησή τους».

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, πως μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα η καραντίνα παρατάθηκε μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM