Γεωργιάδης: «Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί»

Άδωνις Γεωργιάδης
© (EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι «θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

Μάλιστα, ο υπουργός, ανέφερε, όπως είπε, αληθινό παράδειγμα, λέγοντας ότι «σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε».

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί θα μπει σε αναστολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό. Άρα, θα γίνουν απολύσεις», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας και την δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου, την οποία πάντως ανακάλεσε η Υφυπουργός Εργασίας.

Εμβόλιο ρώσικο
Πηγή: AP

«Οι απαγορεύσεις θα έπρεπε να ισχύσουν και στην Βουλή»

Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπάλληλους και τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «για να μπει σε αναστολή ένας δημόσιος υπάλληλος, θα πρέπει να περάσει από πειθαρχικό», ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που αιτιολογούν απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους βουλευτές, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η Βουλή έχει αυτεξούσιο. Αν με ρωτάγατε αν πρέπει οι βουλευτές να πληρώνονται, εγώ θα έλεγα ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνονται. Επίσης, συμφωνώ με τον κ. Λοβέρδο ότι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές δεν πρέπει να μπαίνουν στην Βουλή, αλλιώς δημιουργούμε δύο «ταχύτητες». Οπότε στο πλαίσιο της ισότητας και του Συντάγματος, οι απαγορεύσεις θα έπρεπε να ισχύσουν και στην Βουλή».

«Η άσκηση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι πολύπλοκη. Αν ήταν χειμώνας, θα κάναμε μια καραντίνα 15 ημέρων. Είμαστε όμως στην μέση της τουριστικής περιόδου και χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ παράλληλα και ηθικά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε, καθώς οι μισοί πολίτες είναι εμβολιασμένοι», τόνισε ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λέγοντας ότι «αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε με τον ιό σε έξαρση. Δεν υπάρχει λύση χωρίς γενική καραντίνα. Γενική καραντίνα δεν μπορεί να επιβληθεί».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα