Γεωργιάδης: Αν οι εμβολιασμοί συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό, θα καταργηθούν τα SMS

Άδωνις Γεωργιάδης
© EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην εκπομπή «Live News» στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega μίλησε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος μίλησε για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, τόσο των πολιτών όσο και των υγειονομικών, αλλά και τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Είναι και η ανοσία κομμάτι της κοινωνίας. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει και κρίνεται. Η πανδημία είναι πραγματικότητα, σκοτώνει ανθρώπους ή τους αφήνει με πολύ βαριές περιπέτειες και δεν αντιμετωπίζεται με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνο με τις υποδείξεις της επιστήμης και των ειδικών» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πρέπει να ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών»

«Είμαστε στη 15η από τις 16 θέσεις στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς των υγειονομικών. Πρέπει οι ίδιοι οι γιατροί μας να αναλάβουν μια πρωτοβουλία να ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών. Όταν κάποιος αποφασίσει να μην εμβολιαστεί, είναι ατομικό του δικαίωμα, το οποίο κρίνεται, με τον υγειονομικό όμως υπάρχει μια βασική διαφορά: όταν γίνει εκείνος ασυμπτωματικός φορέας, μπορεί να κολλήσει κάποιον που έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο. Θέτεις τη ζωή των ασθενών του νοσοκομείου σε κίνδυνο επειδή εσύ δεν εμβολιάστηκες» πρόσθεσε. Όσον αφορά τις μικρότερες ηλικίες, ο υπουργός ανέφερε: «Η νέα γενιά έχει βάλει τα γυαλιά στις μεγαλύτερες ηλικίες». 

Εμβόλιο
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Σύμφωνα και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση μετά και την εισήγηση των ειδικών. «Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, τα μέτρα θα χαλαρώνουν. Δεν μπορώ να πω κάτι πιο σαφές. Η προσωπική μου θέση είναι ότι αν οι εμβολιασμοί συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό και η εξέλιξη της πανδημίας συνεχίζει έτσι, είναι λογικό να καταργηθούν τα SMS».

Ο υπουργός τόνισε ότι έχουν τεθεί στην επιτροπή τα θέματα της κατάργησης των SMS, όπως και της κατάργησης του click inside. «Eίμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αν συνεχίσουν οι εμβολιασμοί με αυτόν τον ρυθμό, θα τελειώσουμε με την πανδημία. Αντί να εμπιστευτούμε τον κάθε κομπογιαννίτη, να εμπιστευτούμε την επιστήμη. Τους ανθρώπους που μελέτησαν και σπούδασαν και έβγαλαν αποτέλεσμα. Το εμβόλιο είναι αποτέλεσμα της επιστήμης» κατέληξε ο υπουργός. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα