Γεωργιάδης: Πιθανότητα κατάργησης του SMS για click inside

Άδωνις Γεωργιάδης
© EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Σήμερα θα συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων ενίσχυσης αλλά και ξένων γλωσσών» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συζήτηση, όπως είπε, θα γίνει και για τους παιδικούς σταθμούς.

Αναφορικά με τα καταστήματα λιανεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μπορεί να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά δεν θα καταργηθεί η τρίωρη παραμονή στο κατάστημα. Επίσης, το βραδινό ωράριο μέχρι τις 11.00 στα καταστήματα εστίασης δεν θα αλλάξει προς το παρόν, αλλά μετά τις 15 του μηνός που θα ανοίξει ο τουρισμός πιθανότατα θα αλλάξει. 

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ιστορική ημέρα την περασμένη Δευτέρα, οπότε άνοιξε η εστίαση. «Όταν κλείσαμε τα εστιατόρια τον Νοέμβριο, δεν είχαμε ούτε τα εμβόλια ούτε τα self tests. Με τα self tests μπορούμε και ανοίγουμε τώρα την οικονομία μας» δήλωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί και το θέμα των γυμναστηρίων, αλλά σε πρώτη φάση θα συζητηθούν τα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου. Σχετικά με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι μόνο το 62,5% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί και ότι στο θέμα αυτό η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη.