Παπαθανάσης: Αυτή την εβδομάδα οι προτάσεις για άνοιγμα των φροντιστηρίων

Νίκος Παπαθανάσης στο βήμα της Βουλής
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Για το άνοιγμα της εστίασης και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και το άνοιγμα του τουρισμού μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. 

«Το πρόγραμμα "Ελευθερία" για τους εμβολιασμούς προχωρά πολύ γρήγορα. Είμαστε παράδειγμα στην Ευρώπη. Στέλνουμε το μήνυμα ότι ο κορονοϊός είναι εδώ και πρέπει να εμβολιαστούμε. Όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή και το ταχύτερο εμβόλιο είναι και το πιο ασφαλές» είπε ο κ. Παπαθανάσης κάνοντας μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας των εμβολιασμών στη χώρα.

«Τα βήματα είναι σταθερά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Αυτή την εβδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων. Η διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αναφορικά με τα επόμενα βήματα στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Οργανωμένη Παραλία
(EUROKINISSI)

Πότε θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες

Αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε: «Προχωράμε βήμα βήμα για τις οργανωμένες παραλίες. Θα ανοίξουν. Θα περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις, δεν μπορώ να σας πω ημερομηνία αυτή τη στιγμή. Να δούμε πώς θα κινηθεί η κατάσταση με την εστίαση, πλησιάζει και το άνοιγμα του τουρισμού, ας περιμένουμε λοιπόν».

«Τα καταστήματα που έχουν άδεια για να λειτουργήσουν ως εστίαση και καφέ έχουν συγκεκριμένο χώρο. Για την παραλία χρειάζεται ειδική άδεια για να λειτουργήσει πάλι με ξαπλώστρες κανονικά. Δεν επιτρέπεται να αναπτυχθούν καρέκλες πέραν του χώρου που δίνει την άδεια ο δήμος. Από τη στιγμή που είναι κλειστές οι οργανωμένες παραλίες, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Πλέον δίνουμε απαντήσεις όταν έχουμε τις αποφάσεις» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Εστίαση
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης

«Η εστίαση άνοιξε καλά, τα μέτρα τηρήθηκαν, ήταν όλοι πολύ προσεκτικοί. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Καθώς προχωράμε, θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι, αλλά προς το παρόν τα πράγματα είναι καλά» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

«Αναμένονται 2,5 εκατ. εμβολιασμοί μέσα στον Μάιο. Ξεκινά και το μονοδοσικό εμβόλιο σήμερα της Johnson & Johnson. Αλλά όλα τα εμβόλια είναι καλά, όποιο εμβόλιο μπορούμε να κάνουμε, ας το κάνουμε» κατέληξε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα