Συρίγος: «Τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 4 Ιουνίου»

Άγγελος Συρίγος
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στο ερώτημα αν θα εφαρμοστούν τα self tests και στα πανεπιστήμια, προκείμενου να ξεκινήσει η διά ζώσης παράδοση μαθημάτων μετά το Πάσχα, μίλησε σήμερα ο διεθνολόγος και υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

«Τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 4 Ιουνίου, υπάρχουν όμως κάποιοι τομείς, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις, όπου θα μπορούσαμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει το αυτοδιαγνωστικό τεστ» τόνισε. Ο κ. Συρίγος πρόσθεσε πως είναι «εξαιρετικά σημαντικά τα αποτελέσματα. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα πείραμα, που γίνεται υπό ασφαλείς σχετικά συνθήκες και το οποίο μπορεί να μας δώσει ένα μήνυμα στο πώς να προχωρήσουμε σε ένα ασφαλές άνοιγμα της κοινωνίας τους επόμενους μήνες».

Η επίσκεψη της υπουργού Παιδείας σε σχολείο

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, βρέθηκε σε λύκειο στο Ίλιον, όπου συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα self tests και έλυσε ορισμένες απορίες τους. Όπως δήλωσε η ίδια, οι τελικές αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Όσο για τις Πανελλαδικές, δρομολογούνται για εντός Ιουνίου, αλλά πάλι οι ανακοινώσεις θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

Τέλος, να αναφέρουμε -όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης-  ότι 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικοί βρέθηκαν θετικοί στο self test, σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στη σχετική πλατφόρμα.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα