Κεραμέως - Εμβολιασμοί: Στις 21/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την ένταξη των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, από τις 21 Απριλίου, ανακοίνωσε μέσα από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Το 1ο βήμα έγινε με την ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο πρόγραμμα εμβολιασμών. Το 2ο βήμα επικεντρώθηκε στην ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στο σύστημα αξιοποίησης αδιάθετων εμβολίων. Και τώρα το 3ο και καθοριστικό βήμα: η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης από 21 Απριλίου στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο. Προστατεύουμε τους εκπαιδευτικούς μας. Θωρακίζουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν θα υπάρξει ηλικιακή προτεραιοποίηση μεταξύ των εκπαιδευτικών, οπότε από την επόμενη Τετάρτη, 21 Απριλίου, οπότε ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς, θα μπορούν όλοι να κλείσουν ραντεβού για να προγραμματίσουν πότε θα υποβληθούν σε εμβολιασμό.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Να σημειωθεί πως η υπουργός Παιδείας χθες με το άνοιγμα των λυκείων επισκέφθηκε σχολείο στο Ίλιον, όπου και συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μεταξύ άλλων, η κ. Κεραμέως δήλωσε πως «είναι μια μέρα αισιοδοξίας, τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας», προσθέτοντας ότι «το self test είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο ξεκινάει τώρα» και συμβάλλει στην «καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά». «Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε βήμα βήμα κάθε στάδιο της διαδικασίας και να διορθώνουμε όπου χρειάζεται ό,τι χρειάζεται» κατέληξε. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα