Μακρή για κατάληψη στη Θεσσαλονίκη: «Δεν είναι εικόνα αυτή»

Ζέττα Μακρή
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Για το περιστατικό που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τη μητέρα που δεν ήθελε να κάνει το παιδί της self test, τοποθετήθηκε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη έπειτα από απόφαση μικρού αριθμού παιδιών, ενώ πολλοί μαθητές βρίσκονταν απέξω ζητώντας να κάνουν μάθημα. Λίγο πριν από τις 9.00 το πρωί το σχολείο τελικά άνοιξε, ενώ αποφασίστηκε πως τα μαθήματα θα διενεργηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης. Να σημειωθεί πως ακολούθησαν και εντάσεις μεταξύ των μαθητών, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κάτοικοι, οι οποίοι συνομίλησαν με τους παρευρισκόμενους γονείς.

Τι δήλωσε η Ζέττα Μακρή

«Προφανώς και δεν είναι εικόνα αυτή. Δεν θέλουμε πέντε μαθητές να ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία» τόνισε η υφυπουργός Παιδείας. «Να σημειωθεί, ωστόσο, πως είναι πάνω από 1.800 οι σχολικές μονάδες που λειτουργούν διά ζώσης» πρόσθεσε. 

Οι μαθητές σε λύκειο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr

Μάλιστα, η Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ήρθε σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για να λυθεί το πρόβλημα και τα μαθήματα να γίνουν κανονικά και παρατήρησε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγουμε να ακυρώνουμε τη διά ζώσης εκπαίδευση.

Η κατάληψη ήταν απόρροια χθεσινού περιστατικού που σημειώθηκε στο 1ο Λύκειο Ευόσμου, καθώς μαθητής ήθελε να κάνει μάθημα χωρίς να έχει πραγματοποιήσει το τεστ αυτοδιάγνωσης, όπως υποχρεούνται όλα τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα διά ζώσης με απόφαση της κυβέρνησης. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα